Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО МАШИНИ Е ВТОРИЯТ НАЙ-БЪРЗО РАЗВИВАЩ СЕ ДИЛЪР НА PÖTTINGER В СВЕТА

БУЛАГРО МАШИНИ Е ВТОРИЯТ НАЙ-БЪРЗО РАЗВИВАЩ СЕ ДИЛЪР НА PÖTTINGER В СВЕТА

В продължение на четири дни – от 26ти до 29ти Август 2012, екипът на Булагро беше в Австрия, заедно със свои клиенти, по покана на концерна Pöttinger.

Поводите за посещението бяха два – освен за традиционно провеждащия се на всеки две години Pöttinger International Day, екипът ни беше поканен и по случай честването на десет години успешно сътрудничество между Булагро Машини и Pöttinger.

Тази година Pöttinger International Day събра над 850 клиенти и партньори от над 50 страни, които имаха уникалната възможност да разгледат фабриката на концерна, да научат детайлите от производствения процес и да разберат всичко за технологичните иновации, които компанията разработва. Особен интерес предизвика обиколката на производствената база, където гостите видяха с очите си как се постига високото качество на техниката Pöttinger – от разработването и тестването на виртуални прототипи, през производството на отделните елементи, до прецизното боядисване и финалното сглобяване на машините. Посетителите имаха възможност и да наблюдават как се извършват продължителните тестове за качество и издържливост на всеки детайл от машините в най-модерния и уникален за Европа тестов център. Тази технология гарантира отличното представяне на селскостопанската техника и надеждността й на полето.

Следобедната програма включваше мащабни полеви демонстрации на цялата гама прикачен инвентар на Pöttinger, започвайки със зелената линия, с която компанията е световен лидер – косачки, сенообръщачи и сеносъбирачи, ремаркета и силажокомбайни. Последваха машините от линията за почвообработка – плугове, дискови и роторни брани, култиватори и сеялки, които показаха изключителна прецизност на работа.

Специален гост – лектор на събитието беше проф. д-р д-р Франц Йозеф Радермахер, който изнесе презентация на тема проблемите пред изхранването на световното население и значимостта на иновативните технологии в селското стопанство за бъдещето на света.

Изпълнителните директори на компанията – братята Ханц и Клаус Пьотингер, съобщиха впечатляващите резултати за изминалата финансова година Август 2011 – Август 2012: отбелязани са 19% ръст и рекордни приходи от 282 млн. евро, които са най-високите в 140-годишната история на фирмата. 83% от тези приходи са реализирани в резултат от продажби на международните партньори на фирмата.

Булагро Машини АД, която е ексклузивен представител на Pöttinger за България, е с годишен оборот от продажби на техника Pöttinger  2.75 млн. евро и процентен ръст на продажбите спрямо предходната година от 138%, което я прави вторият най-бързо развиващ се дилър на Pöttinger в света, след Русия. По този повод изпълнителният директор Христофор Бунарджиев и търговският директор Димитър Димитров получиха лично от управителите на Пьотингер грамота в знак на благодарността им за всеотдайността и професионализма, демонстрирани през десетгодишното сътрудничество между двете компании.

Програмата на българските гости включваше още посещение на красиви исторически и природни забележителности на Австрия, както и специална вечер, посветена на десетгодишния юбилей, организирана от нашите любезни домакини.  

Компаниите на Булагро