Начало  ›  Новини  ›  Булагро Машини АД с впечатляващи премиери на БАТА АГРО

Булагро Машини АД с впечатляващи премиери на БАТА АГРО

За Булагро Машини АД се превърна в традиция на БАТА Агро да промотира иновативни, модерни и напредничави продукти, подпомагащи българските фермери за развитие на едно модерно и съвременно земеделие. Така беше и на изминалото изложение, провело се в периода 14.-17. май 2019 г. в Стара Загора

На специалния юбилеен щанд на Булагро Машини, освен самоходния гигант Rubicon, най-голямата самоходна пръскачка с предно разположени крила в света, тази година гостите ни видяха и новата, единствена по рода си самоходна пръскачка Hellios III на датския производител Hardi, характеризираща се с ниско тегло, компактност, икономичност и висока производителност. Подходяща както за равнинни, така и за по-хълмисти райони, Hellios III е отлично решение за малки и средни стопанства. Hellios III е най-леката пръскачка в своята категория, с ненатоварено тегло само 7,2 тона. Това, в съчетание с двигателя от 170 к.с. и уникалната хидромеханична трансмисия, позволява на машината да започне работа още в началото на сезона, тъй като работи перфектно и при по-мека почва.

За първи път в България беше показана и 8-метровата дискова брана на Poettinger, характеризираща се с изключително висока производителност, равномерната обработка на почвата и отличното размесване на растителните остатъци. Благодарение на компактната си конструкция и агресивния ъгъл на разположение на дисковете, дисковата брана Terradisc 8001T гарантира надеждното проникване в почвата и отлична подготовка на семенното легло.

Премиера за българския пазар направи и висохотехнологичната мулчираща сеялка Terrasem на Poettinger с изцяло обновена дистрибуторна глава IDS (Intelligent Distributing System). IDS е уникална система в световен мащаб, която гарантира последователния поток на семе във всеки изсяващ ред, като по този начин пести използването на семенният материал.

Още една иновация в сферата на изсяващата техника представиха от Булагро Машини – системата Smart Drive, разработена от италианския производител Mascar. Електричното задвижване на дистрибуторите е единствената система на пазара, която се предлага като допълнителна функционалност към машината и може да бъде монтирана дори и допълнително на всички 6, 8 и 12 редови сеялки Mascar.

Освен премиерите, на щанда ни фермерите видяха и други добре утвърдени на пазара машини на австрийския производител Poettinger –плугове, механични и полудирекни сеялки, дискови брани, косачки и сеносъбирачи. Всички те се предлагат в България с пълна 2-годишна гаранция, само от Булагро Машини АД.

Специален гост на тазгодишното изложение БАТА Агро беше и г-н Леополд Айнбьок, собственик на едноименната компания. Той с гордост показваше лично на фермерите предлаганите от компанията култиватори, иглени и ротационни брани.

Посетителите видяха още и балопреси и фолиращи машини на Mascar, продълбочители и редови култиватори Badalini, хедери за слънчоглед Dominoni, предлагащи се в България с 3-годишна гаранция. На щанда ни бяха представени и добре познатите датски тороразпръскващи машини Bogballe, страничен и заден мулчер Falc Pellicano, както и вертикално прикачно миксиращо ремарке Sgariboldi Higuma.

Благодарим на всички наши гости за отделеното време и проявения интерес към предлаганите от нас машини! До нови срещи!

 

Компаниите на Булагро