Начало  ›  Новини  ›  Булагро и Партньори нa екзотичния остров Занзибар

Булагро и Партньори нa екзотичния остров Занзибар

В началото на декември участници в програмата "Булагро и Партньори" се докоснаха до частица от един нов континент – Африка - толкова различна, противоречива и екзотична!
Дестинацията беше Занзибар - перлата на Аллах, острова на подправките, родното място на легендарния Фреди Меркюри.
Занзибар – красота, дадена от бога, странно и уникално съчетание от напълно противоречиви усещания: възторг, спокойствие и избождаща очите немотия, начин на живот за милиони жители на Африка.
 
Осемдневното ни приключение на това магично място беше изпъстрено с интересни преживявания - докосване до изцяло различна култура, нрави и обичаи, опитване на екзотична кухня, разговори с лъчезарните местни жители - масаите, релакс на брега на лазурния океан, разходка в резервата "Йосани" и среща с редица любопитни представители на местната флора и фауна - червените колобуси, огромните морски костенурки, леопарди, антилопи и много други.
 
След почивката на Занзибар, една част от групата ни се отправи към северната част на Танзания - резервата Нгоронгоро, националния парк Серенгети и езерото Маниара. Там приключенците се впуснаха във вълнуващо сафари сред дивата африканска природа, което ги остави без дъх и им даде възможност да видят отблизо някои от петдесетте вида едри бозайници, обитаващи Нгоронгоро, като лъвове, слонове, носорози, хипопотами, както и няколко вида антилопи. Богатството от видове птици също беше впечатляващо - над 200 вида, сред които фламинго, щрауси, патици и токачки. 
 
Тръгвайки си от Занзибар, всички си тананикахме песента Hakuna Matata / Хакуна Матата – Няма проблем/ и си обещахме, че това няма да е последното ни пътешествие до завладяващата Африка!
 
Благодарим на всички, които ни се довериха и споделиха това вълнуващо приключение с нас. 
Екипът на Булагро Ви желае светли Коледни празници и щастливо посрещане на Новата 2018-та година!

Компаниите на Булагро