Начало  ›  Новини  ›  Булагро и Партньори на пътешествие из красивата Тоскана

Булагро и Партньори на пътешествие из красивата Тоскана

В началото на месец юни се проведе първото пътуване за 2018-та година от програмата "Булагро и Партньори". Дестинацията беше един от най-красивите региони в Италия - Тоскана, а мотото на пътешествието - "Хляб и Вино - Долче Вита!". Освен с богатото си културно - историческо наследство, Тоскана привлича с живописната си природа, прекрасни местни вина и вкусна храна.

Пътешествието започна с посещение на винарската изба Варамиста край Пиза. Групата ни разгледа как се отглеждат лозята, научи за процеса по производство на вино и имаше възможността да дегустира най-добрите вина на избата. Последва разходка из градчето Монтекатини Терме, прочуто с многобройните си минерални извори. Преди да се отправим към южна Тоскана, посетихме още известните градове Пиза и Лука, където видяхме редица архитектурни чудеса, красиви базилики, площади и старинни сгради.

За всички бе много интересно посещението на Монталчино - малка средновековна крепост, разположена живиписно на два хълма, играеща ролята в далечното минало на южна защита на гр. Сиена, където научихме как се произвежда едно от най известните вина на Италия -Брунелло ди Монталчино. Последва истинско потапяне в магията на Тоскана в градчетата Пиенца и Монтепулчано, изпълнени с ренесансов чар.

Разбира се подобаващо внимание отделихме на перлата на Ренесанса - Флоренция, известна с произведенията на най-големите гении от 13-ти до 17-ти век. В сърцата на всички остана Сан Джиминяно - малко градче, съхранило многобройните си кули още от 12-ти век, разположено в сърцето на живописна тосканска долина. След него се разходихме и в Сиена - градът на контрадите, конете, палиото. Турът ни приключи в един от най-красивите и богати градове в Италия - Болоня. 

Италия и Тоскана ни плениха завинаги с уникалното съчетание от култура, история, природа, неповторима атмосфера и не на последно място - прекрасни вина и вкусни ястия. 

Благодарим на всички, които се включиха в това незабравимо пътуване! 

Компаниите на Булагро