Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО И ПАРТНЬОРИ В ПАРИЖ И ЗАМЪЦИТЕ НА ЛОАРА

БУЛАГРО И ПАРТНЬОРИ В ПАРИЖ И ЗАМЪЦИТЕ НА ЛОАРА

В края на месец май участници в програмата "Булагро и Партньори" се впуснаха в незабравимо шестдневно приключение по поречието на най-дългата река във Франция - Лоара, чиято долина е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.

Обиколката започна с посещение на замъците Шенонсо и Шамбор - без съмнение два от шедьоврите на френския Ренесанс. Шенонсо е построен през 11-ти век, красиво разположен на река Шер, приток на Лоара. Впечатлява със своята динамична история, омайни градини и богата колекция от творби на ренесансовото и готическо изкуство. Шамбор е величествен замък от 16-ти век, проектът за построяване на който се приписва на гения Леонардо Да Винчи, изрисувал и някои от елементите в сградата. 

Следващ в програмата бе замъкът Амбоаз, разположен на левия бряг на Лоара и превърнал се в любимо място за разходка на местните, както и популярна туристическа дестинация. Пътешествениците не пропуснаха и замъкът Блоа, известен с това, че в него се развива голяма част от действието в третата част на знаменития роман на Александър Дюма - "Тримата Мускетари". 

На третия ден от своята екскурзия групата посети най-голямото абатство и едновременно с това - манастирски комплекс, във Франция - Фонтевро. То е уникално с това, че в него съжителстват както монаси, така и монахини и засега е управлявано от игуменка. След него туристите се потопиха в приказния свят на замъкът Юсе, известен още като "Замъкът на спящата красавица", защото се счита, че именно този замък е вдъхновил Шарл Перо да напише любимата ни приказка. Стъпаловидните градини на Юсе са определяни като най-красивите градини по поречието на река Лоара.

Разбира се, пътешествието нямаше как да завърши, преди да се посети и Париж. Групата ни се наслади на два прекрасни дни във френската столица и разгледа многобройните забележителности, паметници на културата и изкуството, с които тя впечатлява. Невероятната гледка от върха на Айфеловата кула и романтичната разходка с корабче по река Сена се запечатаха в сърцата на всички участници в пътуването.

За пореден път благодарим на нашите клиенти, за това че споделиха с нас това незабравимо пътешествие и им пожелаваме да посрещнат лятната кампания, заредени с нови сили и положителна енергия. Успешна жътва!

Компаниите на Булагро