Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО И Партньори в Индия 2014

БУЛАГРО И Партньори в Индия 2014

През ноември участниците в програмата "Булагро и Партньори" посетиха великолепната Индия - страна с много лица, която омагьосва с уникалната си култура, природа, архитектура и атмосфера. 

Пътуването започна в индийската столица Делхи, която със своите 22 милиона жители и 1 500 кв. км. площ се нарежда сред най-големите градове в света. Приключението ни стартира в Храма на Лотуса - бахайски молитвен дом, превърнал се във визитна картичка на града и спечелил множество архитектурни награди. След него продължихме към бреговете на река Ямуна и хиндуисткия храм Акшардам - световен монумент на мира и един от най-големите хинду храмове, строен някога. 

На следващия ден посетихме гробницата Хумаюн и разгледахме новата част на Делхи - Кютаб Минар със 73-метровата кула на победата, Парламента, 42-метровата арка Индия Гейт, Президентския дворец и широкия булевард Раджпат, напомнящ Шанз-Елизе в Париж. След това потеглихме за розовия град Джайпур, където видяхме уникалния дворец от 17-ти век Амбър Форт, Палата на ветровете Хава Махал и обсерваторията Джантар Мантар, разходихме се на гърба на слонове и се загубихме в цветовете и очарованието на индийските пазари. 

Следваща спирка в нашето шеметно пътешествие беше древния хиндуистки храмов комплекс Галта, известен със своите многобройни обитатели - маймуните, и седемте си свещени извора. След него посетихме изящния град Фатехпур Сикри, построен от червен пясъчник през 16-ти век, и град Агра, основан през 15-ти век и превърнал се в център на изкуство, култура и търговия.

Разбира се не пропуснахме да се насладим и на едно от чудесата на света - символа на любовта Тадж Махал, строен в продължение на 21 години в плетеница от персийски, турски и индийски архитектурни стилове.

Всички участници в пътуването определиха Индия като едно незабравимо преживяване, което не може да се опише и в хиляди страници - то просто трябва да се изживее!

Компаниите на Булагро