Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО Е ПЪРВИЯТ ИЗЛОЖИТЕЛ В НОВИЯ ДЕМОНСТРАЦИОНЕН ЦЕНТЪР НА АУ ПЛОВДИВ

БУЛАГРО Е ПЪРВИЯТ ИЗЛОЖИТЕЛ В НОВИЯ ДЕМОНСТРАЦИОНЕН ЦЕНТЪР НА АУ ПЛОВДИВ

Днес се състоя официалното откриване на Националния демонстрационен център за нови технологии в земеделието, който е изграден в Аграрния университет в Пловдив. Центърът е инициатива на Факултета по агрономство и е реализиран с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Целта на проекта е синхронизиране интересите на българската земеделска наука и образование, на фирмите-вносители на техника и технологии за родното земеделие и на настоящите и бъдещи потребители на иновационните продукти – производителите на селскостопанска продукция.

БУЛАГРО МАШИНИ има честта да бъде първият изложител в демонстрационния център, където днес представи иновативни селскостопански машини на водещи производители - механична сеялка и навесен обръщателен плуг POETTINGER, прикачна пръскачка HARDI, трактор JOHN DEERE с мощност 230 к.с., трактор FARMER с мощност 86 к.с. и сеялка за пролетни култури MASCAR.

След като министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков и Н.Пр. Марси Рийс, посланик на САЩ в България, разрязаха лентата на новия демонстрационен център, продуктовият мениджър на БУЛАГРО МАШИНИ - г-н Николай Колев, презентира пред гостите изложената селскостопанска техника. На събитието присъстваха и много студенти от Аграрния университет, които с интерес разгледаха машините и споделиха, че практическото запознаване с иновациите в земеделието, представени от БУЛАГРО, ще допринесе за повишаване на качеството на обучението им.

Селскостопанската техника от БУЛАГРО МАШИНИ ще бъде изложена в демонстрационния център през следващия месец, което ще предостави възможността на студенти, преподаватели и гости на университета да се запознаят в детайли с новите агро-технологии.

 

 

Компаниите на Булагро