Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО ГРУП В ПОДКРЕПА НА МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА БЪЛГАРИЯ

БУЛАГРО ГРУП В ПОДКРЕПА НА МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА БЪЛГАРИЯ

Булагро Груп подаде ръка на талантливата пианистка Сибел Зейнелова, като осигури финансова подкрепа за участието й в майсторски клас във Франция.
Изпълнителният директор на Булагро Груп – Христофор Бунарджиев, оцени таланта на десетокласничката Сибел Зейнелова и подпомогна участието й в международен майсторски клас на лятната музикална академия в гр. Ларош Дис, Бургундия, Франция, който се проведе от 5-ти до 16-ти Юли, 2012г.
Сибел е родена в гр. Казанлък и от малка носи музиката в себе си. Пианото избира инстинктивно, без да се замисли за друг инструмент. Започва да свири на седем годишна възраст и от самото начало става ясно, че детето има талант. Още на осем години започва да участва в различни музикални състезания. Първата си голяма награда печели година по-късно, на престижния международен конкурс за немска и австрийска музика в Бургас, където е удостоена и със стипендия от Министерството на Културата. 
Следват успешни изяви на редица национални и международни конкурси, последния от които е престижният Международен Клавирен Конкурс „Николай Рубенщайн“, провел се за 11-ти път през м. Април, 2012г. в Париж. Сибел става лауреат с трета награда в изключително силния конкурс, където се състезава в група с над 90 участника и изпълнява в едно представяне пет произведения от различни стилове с общо времетраене 40 минути. Подкрепа за участие в конкурса пианистката получава от фондацията на Димитър Бербатов.
Поканата за участие в майсторския клас идва след успешното представяне на младата пианистка в Париж, по препоръка от Съюза на Българските Mузикални и Tанцови Дейци. Обучението се провежда от 5-ти до 16-ти Юли във френското градче Ларош Дис. По време на курса талантливата пианистка получава възможността да учи от изтъкнати професори, а на грандиозния концерт по случай приключването на курса, получава най-високо признание и обира овациите на публиката.
Сибел вече има покани за участия в следващите международни конкурси, които ще се проведат в Албена и в София и където отново ще се бори за стипендия.
 
БУЛАГРО пожелава на талантливата десетокласничка още много успехи в нейния път напред и нагоре!

 

Компаниите на Булагро