Начало  ›  Новини  ›  БУЛАГРО БЕ СПОНСОР НА ГРАНДИОЗНИЯ СПЕКТАКЪЛ "АИДА НА СТАДИОНА"

БУЛАГРО БЕ СПОНСОР НА ГРАНДИОЗНИЯ СПЕКТАКЪЛ "АИДА НА СТАДИОНА"

БУЛАГРО беше официален спонсор на грандиозния спектакъл "Аида на Стадиона" - кулминацията на програмата по случай честването на 100-годишния юбилей на ФК Берое. Подобен спектакъл – опера на стадион, се прави за пръв път в България.

Суперпродукцията на Държавна опера Стара Загора представи операта от Джузепе Верди пред около 2000 зрители. Лошото време и дъжда, който се изсипа, не сломиха организатори и публика, а уникалното събитие ще се помни дълго от старозагорци и гости на града.

В спектакъла се включиха над 300 души, като сред тях бяха и деца от ДЮШ на „Берое“, а освен това място намери и новата песен, посветена на клуба от Стара Загора – „Светът е Берое“ с автор Стефан Вълдобрев. Зрителите видяха и страхотно светлинно и огнено шоу на 32-метровата сцена. Режисьорът Огнян Драганов представи не само оригинална интерпретация на царственото оперно заглавие, но както се очаква от „Аида” – много ефектни и зрелищни картини. „Аида на стадиона“ бе със специалното участие на камилата ШАХ и Балетна школа „Па де Кре“.

Суперпродукцията „Аида на стадиона – 100 години Берое“ бе представена с оркестър, хор и балет на Държавна опера – Стара Загора и оркестър от Държавна опера – Русе.

Компаниите на Булагро