Начало  ›  За нас  ›  Клиенти  ›  Самоходната пръскачка на HARDI е няколко степени над другите ни машини

Клиенти

“ Самоходната пръскачка HARDI ALPHA е няколко степени над другите ни машини! ”

Самоходната пръскачка на HARDI е няколко степени над другите ни машини

Агрономът на ЗСК "Бдинци" ЕАД е впечатлен от предимствата на самоходната пръскачка.
Самоходната пръскачка на HARDI е няколко степени над другите ни машини

Александър Александров е агроном в ЗСК "Бдинци" ЕАД, с. Бдинци, обл. Добрич, която обработва 12 000 дка с пшеница, царевица, рапица и слънчоглед. Именно в тези култури те използват течна тор, изпръскана с пръскачката HARDI ALPHA EVO.

"Тази пръскачка ние я искахме основно, за да можем да приложим новия тип торене с течна тор UAN. Не както е конвенционалния метод - с тороразпръскващи ремаркета и торачки, а да можем да работим с течната тор. Другото, което е по-специфично за тази пръскачка, е въздушната асистенция, която помага и ни дава един по-голям работен просвет във времето. Когато нашите колеги нямат възможност да влязат да пръскат заради атмосферни условия като вятър, влага и т.н., ние успяваме. Доста е компактна. Не се изисква някаква по-специфична подготовка, успява да влезе навсякъде. Не се иска друг агрегат, трактор или нещо друго. Позволява по-дълъг процес на работа и по-бързо обслужване. Ние сме стигали до 3000 дка на ден пръскане на пшеница. Торенето – около 2000 дка с течния тор. Много възможности дава на фермерите. HARDI ALPHA е няколко степени над предишните ни машини. Дава ни допълнителна опция. Да речем – досега не сме можели да торим с пръскачка. Още една машина отпада от парка. С една машина изпълняваме още една операция."

По думите на Александров стопанството използва пръскачката от пролетта на 2017 г. и досега са напръскани близо 40 000 дка с нея.


Самоходната пръскачка на HARDI е няколко степени над другите ни машини

Компаниите на Булагро